Bestuurlijke zakenDecember 2013
Burger Partij Amersfoort (BPA) heeft haar kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart 2014 bekendgemaakt.
De eerste en enige lokale partij de BPA, met lijsttrekker Hans van Wegen, gaat met een verjongd team de verkiezingen in.

Met onderstaande eerste tien kandidaten verwacht de BPA met Lijst 1 opnieuw de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014 te gaan winnen.
Nummer 1 is Hans van Wegen (Binnenstad), Gijs Meerman (2, Rustenburg), Fred Saarloos (3, Hoogland),
Ralph Langendam (4, Hooglanderveen), Desiree Steenbeek (5, Neder-Berg), Erik Slootweg (6, Schothorst),
Atie van Stijn (7, Bergkwartier), Louis Nierkes (8, Soesterkwartier), Leo Wagemans (9, Binnenstad)

Met deze jonge en ervaren bestuurders wil de BPA weer graag bijdragen aan een stad waar waar het stadsbestuur; betrokken pragmatisch en vooral voor een prachtig Amersfoort!

2010 - maart 2014
Raadslid: Ruud Schulten

Ruud Schulten: geboren en getogen Keientrekker met een groot hart voor Amersfoortse mensen, hun bedrijven en (sport)verenigingen.
Was decennia lang sportvrijwilliger/sportbestuurder (lid van verdienste Amersfoortse Boys/nu ASC Nieuwland) en voorts vanaf 1990 actief als jeugdvoetbaltrainer voor verschillende Amersfoortse clubs. Politiek in hart en nieren een echte BPA'er.
Al 8 jaar voor de BPA een bekend debater in de gemeenteraad met uitgesproken standpunten.
Maar altijd op basis van feiten en gedegen dossierkennis.

Raadslid: Hans van Wegen
e-mail: JJW.vanWegen@Amersfoort.nl

Uitermate gedreven, vol van oprechte verontwaardiging, altijd zichzelf, wars van machtsspelletjes.
Hans is daarnaast medeoprichter van onze partij en zet zich al sinds maart 2002 praktisch dagelijks voor de Amersfoortse burgers in.

Geschiedenis van de fractie van de Burger Partij Amersfoort ( BPA ) - mei 2011

1998
Op 23 juni 1998 richten de heren J. Kaspers, H. v.d. Veen en H. van Wegen bij Notaris A. Veldhuizen te Amersfoort ( door middel van een officiële Oprichtingsakte ) de politieke vereniging Burger Partij Amersfoort (BPA) op. De BPA was van af dat moment de eerste en de enige echte lokale partij in Amersfoort.

2001
De BPA is vanaf 1998 / 2001 (en is dat nog steeds) de eerste en de enige echte lokale partij van Amersfoort. Er zouden daarna nog velen andere lokale partijen volgen, ( Jouw Amersfoort, Hart voor Amersfoort, Amersfoort NU, Leefbaar Amersfoort enz. enz. ) die vervolgens allemaal weer werden opgeheven.

2002
In maart 2002 haalde de Burger Partij Amersfoort (BPA) vanuit het niets ineens 3.355 stemmen en twee raadszetels ( Kees Kraanen en Hans van Wegen )

2006
Echter in maart 2006 waren dat er al 7.895 stemmen ( en vijf raadszetels )

2010
In maart 2010 kreeg de BPA zelfs 10.677 stemmen, ruim 1/5 (of te wel 22 %) van het aantal uitgebrachte stemmen. Dit leverde de BPA toen 7 raadszetels op, de BPA nam de leiding in de College onderhandelingen, en de BPA leverde een wethouder de heer Ben Stoelinga.

2011
In maart 2011 was er van onze 7 raadszetels nog maar één raadszetel over.

- de heer Ben Stoelinga stapte op als wethouder.
- de heer Kees Kraanen stapte over naar de VVD
- mevrouw Sieta Koet stapte over naar Groen-Links ( Groen-Links had een totaal ander verkiezingsprogramma dan de BPA )
- de heer Ruud Schulten gaat voorlopig als de Lijst Schulten verder, in afwachting van het onderzoek.
- de heren Raphael Smit en de heer Gerard van Vliet weten opeens niets meer van de fractie financiën van de afgelopen 6- 7 jaren. Een fractie waar ze wel een fors aantal jaren een leidend onderdeel van uitmaken en beginnen ineens voor zichzelf. Dit doen ze samen met de heer Onno Roelé.

Mei 2011
De heer Hans van Wegen vertegenwoordigt op dit moment alleen de BPA (10.677 stemmen, ruim 1/5 of te wel 22 % van het aantal uitgebrachte stemmen ) in de gemeenteraad.

De BPA zit nu in het proces van het vormen van een nieuw kader om zich goed te kunnen voorbereiden voor de komende gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014.

Oktober 2012
Nadat het zeer intensieve - 18 maanden durende - onderzoek van de Rijksrecherche was afgesloten, heeft het OM de conclusie genomen dat er binnen de Burger Partij Amersfoort (BPA) geen enkele sprake was van strafbare feiten.
Daarom heeft de heer Ruud Schulten ( e-mail: r.schulten@raad-amersfoort.nl ) zich weer aangesloten bij de Burger Partij Amersfoort (BPA).

De BPA is dus nu weer met 2 zetels vertegenwoordigd in de gemeenteraad van Amersfoort.
Verder gaat de BPA met maximale energie verder in het zich voorbereiden voor de komende gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014.

publiek of pers info: 06-22 978 994